Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Quiche met zalm en broccoli









Ingredienten

5 plakjes bladerdeeg
200 gram gerookte zalm in reepjes
1 stronkje broccoli in roosjes
2 eieren
200 ml volle room
1 theelepel gedroogde dille

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Kook de broccoliroosjes 4 minuten.
De broccoli goed laten uitlekken, anders krijg je een kleffe quiche. 
De eieren loskloppen in een schaal met de room en doe er zout, vergemalen peper en dille bij naar smaak.
De zalm in reepjes snijden. Verdeel de zalmreepjes over de taartbodem. Leg hier de broccoliroosjes bovenop.
Giet het eiermengsel erover. Bak de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden.
 Warm of koud, in beide gevallen lekker.

Voor mij een prima recept om eens iets vaker vis te eten.
Ik ben geen echte visliefhebber maar met dit recept voor zalm broccoli quiche heb ik toch ook een manier gevonden
om eens iets vaker het vlees te laten staan en het vlees in te ruilen voor vis.
Voor de budget kokers onder ons: je kan ook zalm uit een blikje gebruiken.
Altijd handig om in de keukenkast te hebben.
Er is ook steeds vaker vis te koop met een logo van MSC (Marine Stewardship Council) erop.
Je hebt dan te maken met duurzaam gevangen vis. Dat is een prettige gedachte toch?
We willen over een paar jaar toch ook nog steeds vis eten?

Zelf leg ik er vaak een beetje kruidenkaas naast. Lekker smeuiig en je hebt die kaasjes ook in light varianten.




Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap