|
|
| |
Ingredienten
7 plakjes ontdooide bladerdeeg,
2 el olijfolie,
500 gram (kastanje)champignons (in stukken snijden),
1 rode paprika,
150 gr geraspte oude kaas,
1 grote ui,
4 eieren,
1 dl melk,
2 tl zout,
3 el verse kruiden (zoals basilicum, salie of tijm),
versgemalen peper.
Bereiding
De oven voorverwarmen op 200-225 graden. Springvorm of ovenschaal invetten. De vorm met het bladerdeeg bekleden.
De ui schoon pellen, snijden en fruiten in de olie. Voeg de paprika toe en bak de paprika 2 minuten mee.
Dan de champgignons erbij. Bak de champignons 1 min mee. Laat de groenten uitlekken en het vocht zoveel mogelijk verdampen.
Roer de helft van de kaas door de groenten en schep het mengsel op het bladerdeeg.
Klop de eieren los met de melk, zout, peper en kruiden. Schenk de eieren over de groenten en doe de rest van de kaas hier overheen.
Overtollig bladerdeeg wegsnijden of naar binnen vouwen.
Bak de quiche in 35-45 minuten gaar op 200-225 graden tot de bladerdeeg lichtbruin gekleurd is. Een heerlijke hartige taart.
|
|
|
|
|