|
|
| |
Altijd lekker, een quiche maken met gehakt. Je zou er ook nog een handje cashewnoten aan toe kunnen voegen.
Het beste seizoen voor courgettes zijn de maanden augustus en september.
Gehakt is er in elk seizoen ;-)
Ingredienten quiche met gehakt
250 gram gehakt
2 flinke courgettes
100 gram zachte geitenkaas
100 gram belegen kaas
6 plakken bladerdeeg
1 ui
3 eieren
boter om in te vetten
1 teentje knoflook
zout
peper
nootmuskaat
Bereiden
Bak het gehakt in een braadpan, boter is niet nodig. Snij de ui in ringen en fruit de ui mee met het gehakt.
Voeg zout, nootmuskaat, teentje knoflook, en peper toe. Laat voor een mooi resultaat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
De lage taartvorm invetten met boter en bekleden met het bladerdeeg. Overtollig deeg wegsnijden.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe eerst op de bodem de belegen kaas in de ovenschaal en daaroverheen doe je het gehakt.
Leg daarover een laagje courgette in zeer dunne plakken gesneden. Verkruimel hierover de zachte geitenkaas.
Nu leg je weer een laagje courgette plakjes in de schaal. De eieren in een schaal loskloppen.
Doe hier nog een beetje peper en zout bij. Giet dit mengsel over de taart.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren.
|
|
|
|
|