Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Quiche Lorraine recept
 

Quiche Lorraine recept

Is het maken van een lekkere quiche lorraine moeilijk? Welnee, met dit recept kan het bijna niet mislukken.
Je hebt maar weinig ingredienten nodig maar laat je daardoor niet misleiden.... het is een heerlijk recept en het smaakt prima
als borrelhapje maar ook als maaltijd is het een heerlijk. Als maaltijd kan je er bijvoorbeeld een lekkere frisse groene salade bij
serveren, goed voor de vitamientjes.

Ingredienten voor Quiche Lorraine
5 plakjes bladerdeeg
200 gr. mager gerookte spek
vers gemalen peper naar smaak
mespuntje zout
150 gr. gemalen gruyiere kaas
4 eieren
250 mililter room

Bereiding Quiche Lorraine
Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
Bladerdeeg 10 minuten laten ontdooien op het aanrecht. De bakvorm invetten met een beetje boter of olie.
De bakvorm bekleden met het bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork.
De spekreepjes heel even bakken in een koekenpan.  De spekreepjes verdeel je over de bodem van de bakvorm.
In een kom de eieren, room, zout en peper even loskloppen. Dan de gruyiere kaas erdoor mengen en nog even doorroeren.
Giet dit mengsel over de spekreepjes heen. Even de bovenkant mooi glad strijken.
Bak de quiche op 200 graden in minimaal 30 minuten gaar. Je kan met een sateprikker controleren of de quiche al klaar is. 

 
 
De Quiche Lorraine is de Franse klassieker onder de quiches. Het is de meest gemaakte quiche en al jaren een topper voor feestjes, 
de warme maaltijd, en voor een uitgebreide high tea. De quiche lorraine is met dit recept snel en eenvoudig te maken.
Een heerlijke hartige taart. Misschien wel de lekkerste en meest eenvoudige ovenschotel die ik ken.

Meer informatie over de Quiche Lorraine

Je zal dit recept ook vaak tegenkomen met een uitje erbij. Dat is zeker heel erg lekker maar dan is geen quiche lorraine meer.
Voeg je uien toe, dan is hij Quiche Alsacienne.
Waar komt die heerlijke quiche nou vandaan? De klank van het woord quiche doet al vermoeden dat hij niet uit Nederland komt.
De quiche komt uit het gebied Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dat Duits gebied. De quiche zoals wij hem kennen werd toen
kuche genoemd, gewoon koek dus. De kuche werd in café's geserveerd. De kuche was lekker zout dus de cafe eigenaar hoopte
waarschijnlijk dat zijn klanten dorst zouden krijgen en dat ze nog een biertje extra zouden bestellen.
Later werd het gebied door Frankrijk ingenomen. Kuche werd langzaam verbasterd naar quiche.
Quiche Lorraine wil dus zeggen koek uit het gebied Lorraine.


Gebied Lorraine in Frankrijk, hier moet je dus Quiche Lorraine eten
 


De volgende keer dat je op weg bent naar de zonnige zuidkust van Frankrijk of Spanje heb je dus een mooie reden voor een extra pauze.
Te lang doorrijden is toch al zo'n slecht plan dus waarom niet even van de snelweg bij Metz of Nancy?
Het gebied is niet alleen bekend om de quiches, er zijn meer streekproducten en streekgerechten die erg de moeite waard zijn.
Denk bijvoorbeeld aan de Mirabel, een klein goud geel pruimpje die alleen in die streek wil groeien.
Meer over de streekgerechten en toeristische informatie kan je vinden op deze site over de Lorraine.

 


 
Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap
Algemene Pagina